Projekt365/Dagens bild 122-152 Maj 2012

Bild 152: Torsdag 31 Maj Kl 16:05

När jag vaknar efter nattpasset öser regnet ner... men efter en stund slutar det så jag och min gamla vän kan ta våran promenad, doftar friskt i grönskan efter skurarna.


 

Bild 151: Onsdag 30 Maj Kl 13:40

Det är ingen större ordning i mina rabatter så lite hönsbesök där är ok så länge inte hela gänget lägger sig och sandbadar där...;-)


 

Bild 150: Tisdag 29 Maj Kl 11:30

Liljekonvaljerna blommar och jag kryper runt bland dom med kameran och försöker få några bra bilder... känner ni doften??


 

Bild 149: Måndag 28 Maj Kl 17:32

Annandag pingst som numera är som vilken tråkig måndag som helst...dessutom har vädret slagit om till betydligt kyligare med lite regn men jag försöker göra det lite roligare med en liten fotoutflykt till Sveriges nordligaste bokskog.

Och så ett litet hopplock av några bonusbilder från min lilla utflykt...

...några till, den med lite lokalkännedom har nog inga problem med att se var jag har varit;-)


 

Bild 148: Söndag 27 Maj Kl 13:26

Fiskgjusarna som jag fotar varje år så jag har massor med liknande bilder men om man tittar noga ser man att den har en fisk i klorna, det har jag inte sett förut!
Fler bilder från idag under Foto-teman/EFIT.


 

Bild 147: Lördag 26 Maj Kl 19:17

Tänkte fota fröande maskrosor i kvällssolen men upptäcker att jag inte är först där... massor med bärfisar tycks trivas där!


 

Bild 146: Fredag 25 Maj Kl 11:49

Idag går vi en promenad vid Hjälmaren och spanar på fågellivet och ser bl.a dom vanliga fiskgjusarna, sångsvan, knölsvan men väljer ändå en halvdan bild på en spillkråka som jag aldrig lyckats fota förut.


 

Bild 145: Torsdag 24 Maj Kl 11:55

Inget bad utan vi går en liten skogspromenad trots att det är lika varmt idag, men ännu varmare kanske om man har den här "pälsen"...


 

Bild 144: Onsdag 23 Maj Kl 11:49

Sommarvärmen fortsätter så idag tar vi en promenad längs en vik i östra Hjälmaren så Lovisa kan svalka sig, fint vid bryggorna.


 

Bild 143: Tisdag 22 Maj Kl 11:59

Fotoutflykt i fotoklubbens regi till Parken Zoo med massor av bilder men den här vitkindade gibbonapan med sin söta unge är min absoluta favorit!

Den fick klamra sig fast bäst den ville när mamma klättrade och for och då blir man såå trött...

Det var inte lättfotat då det antingen var glas eller galler men tigrarna bakom glas visste hur dom skulle visa upp sig och titta in i kameran, vilken blick!

Men alla ville inte vara med på bild ;-)

Jaguaren, ny för i år, så vacker bland alla blommor!

Sist och ja, den var minst... en surikat som var nyfiken på kameran!


 

Bild 142: Måndag 21 Maj Kl 12:30

Äntligen har det blivit riktig sommarvärme, och det är inte bara vi tvåbenta som trivs och njuter i gröngräset ;-), jag kryper runt på min oklippta gräsmatta med macroobjektivet.


 

Bild 141: Söndag 20 Maj Kl 20:31

Gårdagens gäss på gården var en överraskning men fladdermössen på vinden har vi levt med i alla år och inte vill jag vara utan dom här sötnosarna;-).


 

Bild 140: Lördag 19 Maj Kl 17:41

Vi har en nästan igenväxt gammal damm på gården precis intill huset, som ibland har besökts av ett par änder men aldrig att vi haft vilda gäss här så döm om vår förvåning när det helt plötsligt simmar en gås i dammen...

...och ännu mer överraskade blir vi när vi ser att hon har två små gässlingar och senare under kvällen dyker även pappa gås upp!

Hon är oerhört vaksam och drar sig undan när vi kommer och gömmer sina små väl i vassen så det är inte lätt att få till några bilder på dom då man inte vill störa för mycket...


 

Bild 139: Fredag 18 Maj Kl 12:27

Vi har massor med plommonträn men dom är gamla och inte alltid dom blommar så mycket men i år tycker jag inte man kan klaga på prakten!


 

Bild 138: Tordag 17 Maj Kl 19:49

Tar en liten kvällsfotorunda till Kotsjön men inga intressanta motiv dyker upp förrän jag är tillbaka vid bilen och dom här regnbågarna uppenbarar sig då det är sol och regn samtidigt.


 

Bild 137: Onsdag 16 Maj Kl 12:07

När jag klippte gräset i helgen sparade jag en massa plättar med små blommor som jag kan krypa runt bland med kameran, gräsmattan ser inte klok ut men blommorna är fina!


 

Bild 136: Tisdag 15 Maj Kl 13:55

Så här sen har jag nog aldrig varit med mc-premiären... skyller på den kalla våren och så känns det väl inte lika spännande längre efter drygt 20 år på två hjul, kanske börjar man bli lite bekväm också;-).


 

Bild 135: Måndag 14 Maj Kl 11:51

Lite ostadigare väder idag igen och den riktiga sommarvärmen vill inte infinna sig, det blåser friskt och inte direkt läge för macrofotogrfering men bland mossorna var det någolunda lä.


 

Bild 134: Söndag 13 Maj Kl 11:13

Idag har jag varit på Sundbyholm och fotat Islandshästklubben Eidfaxi's tävlingar igen och här kommer några av mina favoritbilder av flera hundra exponeringar...

Bättre väder och betydligt grönare än förra månaden jag var här...

...och maskrosorna blommar...

...och en liten pojke ur publiken plockar en vacker bukett;-).


 

Bild 133: Lördag 12 Maj Kl 17:42

Några skurar även idag under förmiddagen men sen ser det ut att gå mot bättre och förhoppningsvis stabilare väder, växtligheten frodas och trivs i alla fall!


 

Bild 132: Fredag 11 Maj Kl 12:07

Tredje dagen med mer eller mindre regn. Vi klarar oss större delen av promenaden men sen mörknar himlen och vi hinner inte hem innan värsta störtskuren, vilka sen avlöser varandra hela dagen.


 

Bild 131: Torsdag 10 Maj Kl 14:46

Ute och far å tjänstens vägnar och besöker Nyköpings räddningstjänst och efter lunch blir det ett stopp hos sjöräddningssällskapet i Trosa innan kosan styrs hemåt igen.


 

Bild 130: Onsdag 9 Maj Kl 17:46

Senaste kullen kläckt i måndags, totalt blev det sex stycken, 1 gul, 1 grå och 4 svarta. Hoppas ingen tar illa upp att jag skojar till det med "stekt kyckling"... ;-)


 

Bild 129: Tisdag 8 Maj Kl 11:44

Ser några små fjärilar som är alldeles gröna, tror aldrig jag sett såna förut och vet inte vad dom heter. Nån sorts blåvinge??


 

Bild 128: Måndag 7 Maj Kl 18:26

Vattenspegling igår och idag leker jag lite med macro och glittrande vattenreflexer från dammen i kvällssolen.


 

Bild 127: Söndag 6 Maj Kl 21:30

Helgen har bjudit på ganska fint väder trots det utlovade bakslaget men fortfarande kyligt i luften, stilla kväll med fina speglingar i ån.


 

Bild 126: Lördag 5 Maj Kl 12:38

På dagen för ett år sen skrev jag att det var premiär för gräsklippning men i år är det lite senare med allt, men snart måste jag ta tag i det här...


 

Bild 125: Fredag 4 Maj Kl 17:28

Årets andra kycklingkull kläcktes igår men den här gången blev det bara fyra stycken som presenteras här med ett rosa tema ;-).


 

Bild 124: Torsdag 3 Maj Kl 20:25

Efter några ärenden i stan med bl.a fotofika passar jag på att dokumentera dom sista resterna av gamla brandstationen som håller på att rivas.

På väg hem från stan ser jag älg igen i samma område som i förrgår och nu när jag börjat "samla" på älgbilder så måste ju den här också få vara med och konkurera om månadens älgbild!


 

Bild 123: Onsdag 2 Maj Kl 11:45

Sommarvärme och vi går en promenad till hundbadet där Lovisa tar sitt premiärdopp men för övrigt är det inga aktiviteter vid sjön och dom flesta båtarna ligger fortfarande på land.


 

Bild 122: Tisdag 1 Maj Kl 22:28

Fotar 1:a majtågen på väg till jobbet men på väg hem skymtar jag en älg på hygget precis vid vägen så jag vänder och åker tillbaka, stannar bilen, ställer in största bländare, ner med rutan och får en siluettbild innan den drar vidare i sällskap med ytterligare en älg.


 


 

Lämna gärna en kommentar i Gästboken.
För att se mina tidigare "Dagens bilder", fototeman mm följ länkarna under respektive år i menyn till vänster.

 

www.susajt.se