Projekt365/Dagens bild 153-182 Juni 2012

Bild 182: Lördag 30 Juni Kl 18:51

En liten kvällspromenad längs stigen vid sjön, men längre fram är det så blött så jag får vända för att inte bli blöt om fötterna, även ikväll kommer en skur.


 

Bild 181: Fredag 29 Juni Kl 18:36

Dagen börjar med ganska fint väder men under eftermidda'n börjar det blåsa så prästkragarna vajar i vinden och sen kommer även lite regn.
Mer bilder från dagen under Fototeman/EFIT (Ett Foto I Timmen).


 

Bild 180: Torsdag 28 Juni Kl 22:27

Hade nästan gett upp hoppet om månadens älg men idag ser jag två stycken på väg hem från jobbet, den första fick jag ingen bra bild på men den här tjuren står snällt kvar en liten stund.


 

Bild 179: Onsdag 27 Juni Kl 11:39

Sol idag men det är rejält blött överallt efter allt regnande, diken är överfulla och det forsar i bäckar och glittrar i grönskan.


 

Bild 178: Tisdag 26 Juni Kl 18:42

Fjärde kullen kycklingar kläcktes i lördags, fyra svarta och tre gula. Hatten på för mina nya söta små modeller!

Ingen som ruvar just nu men det kommer säkert fler ur äggen så småningom....

Hoppas dom gula är små prinsessor ;-)


 

Bild 177: Måndag 25 Juni Kl 22:35

Ösregn hela dagen så det blir inte mycket fotat men då det är uppehåll på kvällen när jag åker hem från jobbet tar jag omvägen över Hedlandet. Det enda vilt jag ser är en rävunge och får en suddig bild genom vindrutan i billyktornas sken.


 

Bild 176: Söndag 24 Juni Kl 11:23

Hittar årets första smultron, första impulsen är att stoppa dom i munnen men hejdar mig och tar kort först... sen börjar det småregna vilket följs av flera skurar blandat med några solglimtar.


 

Bild 175: Lördag 23 Juni Kl 12:46

Ingen sol idag (och en del regn senare under kvällen) men den här insekten tycks ha en alldeles egen gul sol bland prästkragarna.


 

Bild 174: Fredag 22 Juni Kl 06:29

Natten har vi sovit i Säfsens stugby där jag vaknar tidigt till en vacker midsommaraftonsmorgon och ger mig ut i ottan på en liten fototur mot Gravendal. Sen styr vi kosan hemåt via Grängesberg.


 

Bild 173: Torsdag 21 Juni Kl 10:55

Dagen ägnar vi åt att besöka mina barndoms trakter och Fredriksbergs bruk som lades ner till midsommar 1972, alltså exakt 40 år sen. Nu är det vandaliserat och förfallet men bjuder på en hel del intressanta fotomotiv och lite runiromantik ;-).


 

Bild 172: Onsdag 20 Juni Kl 21:30

Tre dagars ledighet före midsommar får oss att ge oss ut på en minisemester till trakterna runt Säfsen där jag är född. Vi har inget bokat men sent omsider får vi tag på en stuga långt upp i Tyngsjöns vildmark då den tilltänkta stugbyn hade hunnit stänga för dagen...


 

Bild 171: Tisdag 19 Juni Kl 19:41

Tredje kullen kycklingar kläcktes i fredags. Hela nio stycken och jag som har övervägande svarta/grå höns blir glatt överraskad av hela tre knallgula dunbollar!
Se fler roliga bilder i min fotoblogg.


 

Bild 170: Måndag 18 Juni Kl 12:35

Faktiskt uppehåll idag fast regnet hänger i luften tidvis, och vissa ställen har nog fått nån skur... men det är drypande blött i skogen så det tar nog ett tag innan all den här vätan torkar upp.


 

Bild 169: Söndag 17 Juni Kl 22:42

Även denna dag börjar med ösregn men ganska fint under eftermiddagen. Tar samma omväg hem som igår från kvällspasset, ingen älg idag heller och ingen dimma men en vacker dovhjort som snabbt försvinner in bland träden.


 

Bild 168: Lördag 16 Juni Kl 22:47

Efter ett par dagar med uppehåll blir det regn igen... uppehåll till kvällen men fukten bildar dimmor och jag tar omvägen över Hedlandet hem från jobbet i hopp om en älg i dimman, men får nöja mig med ännu ett rådjur.


 

Bild 167: Fredag 15 Juni Kl 12:21

Hundkäx är ett riktigt ogräs som växer precis överallt... men samtidigt tycker jag den är riktigt fin med sina skira vita blommor utmed vägkanterna och i den svenska sommarängen.


 

Bild 166: Torsdag 14 Juni Kl 22:36

Går en liten kvällsrunda med Lovisa, spännande när man kan se lite vilda djur i den ljusa sommarkvällen. Skymtar en vildsvinssugga med kultingar och en råbock hoppar och springer fram o tillbaka och skäller som en tok.


 

Bild 165: Onsdag 13 Juni Kl 11:20

Bättre väder idag men inga andra badgäster vid sjön än skräddarna som får ha stranden för sig själv med sin pardans på ytan.


 

Bild 164: Tisdag 12 Juni Kl 18:34

Idag är det ösregn mest hela dagen så det blir inga bilder ute. Åker och köper halm och gör rent hos hönsen, dom yngsta kullarna sover fortfarande på golvet med sina mammor.


 

Bild 163: Måndag 11 Juni Kl 18:34

Rensar lite i grönskan mellan skurarna men som vanligt slutar det med att jag kryper omkring med macrot bland ogräs, blommor och bin...


 

Bild 162: Söndag 10 Juni Kl 18:12

Det ostadiga junivädret bara fortsätter med ömsom sol, ömsom häftiga regnskurar. Men det är ger i alla fall en hel del fina fotomotiv.


 

Bild 161: Lördag 9 Juni Kl 12:29

Nu är det macrofotograferingens bästa tid... överallt i grönskan finns det små kryp och spännande motiv som man annars knappt lägger märke till.

 Måste bara lägga till en bonusbild på det här vackra rådjuret som stod bara 100 meter ner på "min" väg när jag skulle åka iväg till nattskiftet, härligt med ljusa sommarkvällar, fotat 21:21.


 

Bild 160: Fredag 8 Juni Kl 15:28

Sommargästerna har amstaffen Buddha på besök och vi lånar hem honom en stund.... men Lovisa är måttligt intresserad av den unga hanens närgångna uppvaktning.


 

Bild 159: Torsdag 7 Juni Kl 15:19

För ett par år sen satte vi upp två holkar i björk och i år bebos båda av blåmesfamiljer, föräldrarna har fullt upp och flyger in och ut hela tiden för att mätta dom skrikande ungarna.


 

Bild 158: Onsdag 6 Juni Kl 13:57

Sveriges nationaldag vilket för mig är en vanlig arbetsdag men på väg till jobbet möter jag nationaldagsfirarna, här syns vapenhistoriska föreningen i sina uniformer och dagen till ära sken solen!


 

Bild 157: Tisdag 5 Juni Kl 11:44

Dags för besiktning av båda mc:na på stationen i Flen. Solsken på vägen dit, besiktningarna gick bra men sista halvan av hemresan blev tämligen blöt...


 

Bild 156: Måndag 4 Juni Kl 12:14

Även idag avlöser häftiga regnskurar varandra och däremellan några solglimtar, en vacker spindel sitter på tork bland hundkäxen...


 

Bild 155: Söndag 3 Juni Kl 13:50

Igår när vi åkte från hundutställningen fick jag en snabb skymt av en häftig häst, så idag var jag tvungen att åka förbi där igen och ta några bilder... och just då blev det också lite gluggar i molntäcket mellan regnskurarna.

 


Fantastisk svans, hovskägg och tjocka flätor i manen, en Shirehäst kanske?


 

Bild 154: Lördag 2 Juni Kl 11:57

Vi åker för att titta på en hundutställning men ger snart upp i det höstlika vädret med regn, blåst och ca 5 grader... men dom tappra utställarna får vackert vänta på sin tur.
(Fler bilder i min fotoblogg).


 

Bild 153: Fredag 1 Juni Kl 18:25

Ännu en dag med regn och rusk och knappt tio grader så även insekterna blir stelfrusna och sitter mest still, men det kunde ha varit värre... i Lappland har det kommit flera decimeter snö!


 


 

Lämna gärna en kommentar i Gästboken.
För att se mina tidigare "Dagens bilder", fototeman mm följ länkarna under respektive år i menyn till vänster.

 

www.susajt.se