Projekt365/Dagens bild 1-31 Januari 2012

Bild 031: Tisdag 31 Januari Kl 21:05

En eftermiddag i Uppsala å' jobbets vägnar och som vanligt dras jag till den vackra domkyrkan och måsta ta några bilder innan jag styr kosan hemåt.


 

Bild 030: Måndag 30 Januari Kl 16:19

Idag är jag ledig och efter några ärenden i stan hinner jag njuta av ännu en vacker vinterdag, när solen går ner sjunker temperaturen och det blir nog ner mot -10 i natt igen.


 

Bild 029: Söndag 29 Januari Kl 12:21

Det har klarnat på och blivit lite kallare med riktigt fint vinterväder. Hinner inte fota så mycket som jag vill då ett arbetspass väntar men några macrobilder bakom ve'bon blev det.


 

Bild 028: Lördag 28 Januari Kl 11:29

Vintern håller i sig och vädret har varit i stort sett detsamma dom senaste två veckorna... bara några centimeter snö, 2-3 minusgrader och grå himmel.


 

Bild 027: Fredag 27 Januari Kl 17:34

Det är inte ofta man har kontanter numera... men då sambon sålde lilla fyrhjulingen häromdagen blev det tillfälligtvis en del sedlar som man kan ha lite roligt med, att fotografera t.ex ;-). Och tjyvar göre sig icke besvär... vakthundar finnes ;-)!


 

Bild 026: Torsdag 26 Januari Kl 17:05

På väg hem efter en heldag på jobbet med APT. Under eftermiddagen har det snöat en del men på bilrutan ser det mest ut som regn fast det ändå är ett par minusgrader.


 

Bild 025: Onsdag 25 Januari Kl 19:14

En lite abstrakt bild på årets första tulpaner som börjat vissna. Dom är helt gula men ett ihoptorkat blad har fått en blå färg...


 

Bild 024: Tisdag 24 Januari Kl 16:19

På promenaden hittar Alfons en ny boll som han tar med sig hem, en bild med skärpan helt fel men då jag fixar till ögat blir den lite kul...


 

Bild 023: Måndag 23 Januari Kl 12:21

Djupt in i skogen hittar jag en bergvägg med gigantiska istappar, här syns bara en liten del av dom då jag egentligen hade fel objektiv för att kunna få några bra bilder. Men jag tar några bilder ändå för jag lär inte hitta tillbaka då jag inte vet var jag är... har gått lite vilse;-).


 

Bild 022: Söndag 22 Januari Kl 13:08

Promenad ner mot Hjälmaren där dom här istapparna är fotograferade i det forsande vattnet vid Näshulta kvarn. Fler bilder från dagen finns under foto-teman/EFIT.


 

Bild 021: Lördag 21 Januari Kl 13:10

Efter en kall natt ser det ut som det skulle kunna bli en fin dag men sen mulnar det och blir grått och lite trist fotoljus så det blir bara några bilder på kajorna idag.


 

Bild 020: Fredag 20 Januari Kl 11:15

Idag besöker jag fjärilshuset i Hagaparken. Fascinerande att se när dom vackra fjärilarna kläcks ur sina puppor! Och det var inte bara fjärilar utan även lite fåglar, fiskar, grodor mm.

Olika sorter ur olika puppor...

Gula puppor, en som precis tagit sig ut här.

Sen flög dom omkring överallt i regnskogsmiljön där dom verkade trivas i värmen och fukten.
Kommer fler bilder i min fotoblogg så snart jag hunnit gå igenom alla bilder.


 

Bild 019: Torsdag 19 Januari Kl 19:59

Fest med jobbet i Stockholm där vi bor på hotell Norrtull och börjar med lite "klurig event" och sen blir det god middag som inleds med den här förrätten bestående av bl.a rökt renkött.


 

Bild 018: Onsdag 18 Januari Kl 12:20

En helt vanlig grå dag och jag går en av mina vanliga rundor innan ett arbetspass, det enda som lyser upp är dom röda små stugorna...


 

Bild 017: Tisdag 17 Januari Kl 22:20

Innan jobbet hämtar jag mitt stativ som har varit utlånat och på vägen hem nyttjar jag det för en kvällsbild vid Faktoriholmarna där vattnet forsar för fullt.


 

Bild 016: Måndag 16 Januari Kl 14:53

Det småduggar och fryser till is på en gång och idag ser jag att det faktiskt är is på hela sjön... där hittar man alltid motiv, som den här gamla ekan vilket känns passande denna "Blue Monday", årets deppigaste dag.


 

Bild 015: Söndag 15 Januari Kl 05:16

Knappt två timmar kvar på nattskiftet som har varit lungt, utsikten mot gatan genom fönstret i rummet där jag sitter, staden sover.


 

Bild 014: Lördag 14 Januari Kl 12:39

Den här vintern har inte en enda dag hittills varit så att hönsen inte kunnat gå ut då det mest varit barmark... men den ljusa bakgrunden här kommer utav lite snö som ändå kom igår.


 

Bild 013: Fredag 13 Januari Kl 11:00

På begravning idag då vi följer en faster till den sista vilan... vackert och stämningsfullt som sig bör och mycket fina blommor.


 

Bild 012: Torsdag 12 Januari Kl 17:54

Det blir som vanligt när jag försöker få hundarna att sitta fint framför kameran för att ta några bilder... det blir många bilder men inte en enda där dom sitter fint ;-)

Att jag slutat med projektet "Dagens hund" innebär inte att jag helt slutat fotografera hundarna, så här är ett par bonusbilder från dagens fotografering.

 


 

Bild 011: Onsdag 11 Januari Kl 11:50

Sätter mig några minuter vid Österby och känner att solen värmer den stund det är vindstilla, sjön ligger alldeles spegelblank och det är svårt att avgöra om det bara är is i kanten eller hur långt ut det sträcker sig?


 

Bild 010: Tisdag 10 Januari Kl 12:16

Några minusgrader även idag och lite blek vintersol mitt på dagen som lyser upp en liten miniatyrvärld av is, men plusgrader till kvällen.


 

Bild 009: Måndag 9 Januari Kl 16:04

Natten som gått har hittills varit vinterns kallaste med 9-10 minusgrader men fortfarande ingen riktig vinter med snö... skönt med en värmande brasa i alla fall.


 

Bild 008: Söndag 8 Januari Kl 15:25

Strålande väder som jag knappt hinner se då jag har sovdag mellan två arbetsnätter, men himlen var nog som vackrast då jag kom ut...


 

Bild 007: Lördag 7 Januari Kl 12:23

Som omväxling tar vi en promenad i Skogstorp idag, inte heller idag blir dagens bild vad jag trodde då jag inte alls hade tänkt fotografera änderna... men när jag går ner mot ån kommer alla och då måste jag ju ta några bilder när dom är så fina!

Och idag blir det en bonusbild så på både herr och fru And får vara med för rättvisans skull ;-)


 

Bild 006: Fredag 6 Januari Kl 11:51

Vackert väder så jag sätter macroobjektivet på kameran och tänker mig nån detaljbild i glittrande frost men det blir inte alltid som man tänkt sig... en älg kan man ju inte låta bli att fotografera!


 

Bild 005: Torsdag 5 Januari Kl 11:38

Ledig idag på trettondagsafton. Gråkallt med dimma som sakta lättar en stund mitt på dagen, men dimma är vackert att fotografera i och även en grå dag finns det lite färger...


 

Bild 004: Onsdag 4 Januari Kl 11:30


Regnet som drog in igår och blev till snö, blev återigen regn och det är inte en gnutta snö kvar... Ovädret fick namnet Emil men här märkte vi inte så mycket av det men en och annan ny rotvälta blev det nog.


 

Bild 003: Tisdag 3 Januari Kl 11:16


Fönster igår och ett helt annat fönster idag då solen tittar fram en stund och lyser upp i den gamla smedjan precis när jag passerar förbi. Men det blir inte många solglimtar och till kvällen drar oväder in.


 

Bild 002: Måndag 2 Januari Kl 14:32


Efter en veckas ledighet då jag var "tvungen" att ta ut några gamla semesterdagar är jag tillbaka på jobbet för ett eftermiddagspass. Riktigt grått och regnigt ute!


 

Bild 001: Söndag 1 Januari Kl 11:41


Det nya året börjar med 7 minusgrader vid tolvslaget men redan på morgonen är det betydligt mildare igen. Framåt lunchtid börjar det snöa lite smått och efter att jag passerat den här söta lilla stugan åker kameran in under jackan och det blir inga fler bilder tagna.


 

Jan


 

Lämna gärna en kommentar i Gästboken.
För att se mina tidigare "Dagens bilder", fototeman mm följ länkarna under respektive år i menyn till vänster.

 

www.susajt.se