Projekt365/Dagens bild 183-213 Juli 2012

Bild 213: Tisdag 31 Juli Kl 12:26

Med bästa söderläget har vi länge pratat om att sätta upp markiser och nu äntligen blev det av, passar ju bra till det gamla torpet!


 

Bild 212: Måndag 30 Juli Kl 19:36

Två unghöns ur årets första kullar får flytta till nytt hem idag men flocken har ändå ökat då det kläcktes tio nya i lördags och två kullar till är på gång snart...


 

Bild 211: Söndag 29 Juli Kl 16:47

Min fyrbente vän fyller 11 år idag och måste förstås föräras med ett porträtt, gammal och grå men lika älskad nu som då... sen blev det grisöra;-)


 

Bild 210: Lördag 28 Juli Kl 18:38

Hinner i stort sett inte ägna mig åt något fotande idag då jag bara har några timmar vaken tid efter nattpasset tills jag blir inkallad på ett extra-pass... men ett snapshot genom sidorutan när jag passerar ån på väg till jobbet, sista semesterhelgen för många...


 

Bild 209: Fredag 27 Juli Kl 19:00

Oväntat besök idag på en gammal hederlig "engelsman", en Triumph alá 70-tal i originalskick fast den ser lite förvriden ut på bilden då jag fotat med vidvinkel.


 

Bild 208: Torsdag 26 Juli Kl 12:10

Av andras bilder har jag lärt mig att det här är bastardsvärmare vilket jag nog inte stött på förut, idag får jag syn på en samtidigt som tuppen men jag hann fram först!


 

Bild 207: Onsdag 25 Juli Kl 12:10

Ännu något varmare, insekterna trivs och jag blir galen på spyflugorna som hittar in men absolut inte ut... men när dom glänser i solen kan dom vara riktigt vackra...


 

Bild 206: Tisdag 24 Juli Kl 19:17

Årets hittills varmaste dag men ändå ganska mulet, kvavt, blåsigt och mörka moln men inget regn... går en liten kvällsrunda på vår väg där blåklockorna gör sig bra mot den stora stenen.


 

Bild 205: Måndag 23 Juli Kl 16:36

Kärrspindeln som jag fotade med äggsäcken förra veckan har nu fått sina ungar! Och som vanligt fler bilder i min fotoblogg när jag hittar nåt extra spännande ;-).


 

Bild 204: Söndag 22 Juli Kl 21:09

Tar en fotorunda med min fyrbente vän ut mot kusten, ändå vill inte fotoinspirationen riktigt infinna sig och jag kan konstatera att det blev nog fler mil än bilder...


 

Bild 203: Lördag 21 Juli Kl 19:04

Det har inte varit många kvällar i sommar som man har kunnat fota i fint kvällsljus... men idag kan man inte klaga på vädret!


 

Bild 202: Fredag 20 Juli Kl 11:59

En promenad vid sjön där man nästan blir yrslig när man tittar genom kameran på molnspeglingarna i vattnet, under eftermiddagen släpper dom ifrån sig några skurar.


 

Bild 201: Torsdag 19 Juli Kl 12:15

Jag letar efter 2 ruvhönor som är försvunna och hittar dom i en gammal "koja" utan golv där dom njuter av sandbad och kan koppla av, väl skyddade under tak.


 

Bild 200: Onsdag 18 Juli Kl 12:07

Försöker få några bilder på tuppkycklingarna som är klara för ev försäljning... men stortuppen vill också vara med på ett hörn för att tala om att det är han som är herren på täppan!


 

Bild 199: Tisdag 17 Juli Kl 18:05

Vid dammen hittar jag ett par enormt stora kärrspindlar och den ena har en gigantisk äggsäck, fotar den med spegling och bär tillbaka den till dammen sedan.
Fler bilder på fotosidan.se.


 

Bild 198: Måndag 16 Juli Kl 14:34

Äntligen fick jag en orm på bild i år också... har senaste dagarna sett ett par huggormsungar på gården, fast så nära vill jag ju inte ha dom ;-(


 

Bild 197: Söndag 15 Juli Kl 13:27

Tar en liten tur till Vilsta där jag hade sett på en evangemangslista att det skulle vara hundutställning men det ser jag inte skymten av... istället blir det en liten fotorunda vid badet där inte ens gässen verkar badsugna denna regniga söndag.


 

Bild 196: Lördag 14 Juli Kl 11:06

Jag tar en liten tur med bilen och mitt på grusvägen ligger en liten fågelunge som jag inte hinner bromsa för... men jag styr så jag får den mellan hjulen och backar sen tillbaka och motar ner den mot skogskanten där den är lite säkrare.


 

Bild 195: Fredag 13 Juli Kl 11:24

Dagens enda bild som jag tog på promenaden på molnen som tornade upp sig, strax efter började det småregna vilket följdes av flera skurar...


 

Bild 194: Torsdag 12 Juli Kl 10:54

Allra första bilden med mitt nya 24-105 L-objektiv tar jag på hönsen då jag vill föreviga den vackra rödgula hönskycklingen. Ca en timme senare slår höken till... en svart halvstor tuppkyckling blir offret och en av dom minsta kycklingarna dör i kaoset ;-(


 

Bild 193: Onsdag 11 Juli Kl 11:37

Mulet och något svalare under fm men sen blir det faktiskt en riktigt fin dag utan regn... dom här småkrypen är nog ändå skyddade under naturens eget paraply...


 

Bild 192: Tisdag 10 Juli Kl 18:05

Inte en dag utan regn... lånar ett par av naturens blötdjur för en liten fotosession under tak medans regnet öser ner....


 

Bild 191: Måndag 9 Juli Kl 13:19

En riktigt varm dag med hög luftfuktighet efter gårdagens regn som på vissa håll i landet orsakat svåra översvämningar... Fördelen med den regniga sommaren är att algblomningen inte kommit igång i Hjälmaren så vi tar oss ett dopp vilket är premiär för mig, sen sitter vi en stund på klipporna och kopplar av...


 

Bild 190: Söndag 8 Juli Kl 18:57

Efter diverse trädgårdsarbete tar jag en liten kvällstur med macrofotografering då jag bl.a fångar en skorpionslända i kornfältet på bild.

Men den här prästbaggen ville inte vara med på bild, sen kom dagens andra ösregn och det var dags att bege sig hem.


 

Bild 189: Lördag 7 Juli Kl 17:00

Som omväxling till djur och natur blir det idag en bild från Västerås Power Meet dit vi åker för att titta på cruisingen. Jag sätter mig på trottoarkanten och får precis in en thunderbird på 8 mm vidvinkel.


 

Bild 188: Fredag 6 Juli Kl 11:21

För ett tag sen blev jag uppmärksammad på att lupiner har hjärtan... nu har dom nästan hunnit blomma ut men några hittar jag!


 

Bild 187: Torsdag 5 Juli Kl 22:22

Åkte mc till jobbet igår vilket gjorde att jag missade bilder på den fina kvällsmånen på hemvägen, tar bilen idag men då är det mulet och ingen måne men istället får jag en älg på bild!


 

Bild 186: Onsdag 4 Juli Kl 12:17Det här blir nog dom sista bilderna i min lilla serie om sädesärla ungen... jag kommer hem efter en liten tur med bilen och måste flytta på den för att kunna parkera och då flyger den upp på staketet......sen får den luft under vingarna och lyckas precis flyga upp på taket där vi sen ser den sitta dom följande timmarna och bli matad av föräldrarna.


 

Bild 185: Tisdag 3 Juli Kl 19:01Den lilla sädesärlan är kvar på backen och vi hjälper till att bevaka den från faror medans föräldrarna skaffar mat, så här ivrig blir den när matleveransen närmar sig!Mamma, mera mat! Bra träning att flaxa med vingarna, den flyger korta sträckor så snart är den nog uppe i luften....


 

Bild 184: Måndag 2 Juli Kl 16:54

Under helgen har jag sett hur sädesärlan lockat och lockat för att få ut ungarna från boet under taknocken. Idag har i alla fall en vågat sig ut men tycks inte riktigt ha fått luft under vingarna än utan skuttar omkring på marken medans mamma kommer med mat då och då.

En bonusbild på det fjuniga charmtrollet.


 

Bild 183: Söndag 1 Juli Kl 17:04

Juli inleds med ganska soligt och varmt väder men en och annan regnskur kommer det också, snäckorna trivs i alla fall i fukten!


 


 

Lämna gärna en kommentar i Gästboken.
För att se mina tidigare "Dagens bilder", fototeman mm följ länkarna under respektive år i menyn till vänster.

 

www.susajt.se