Projekt365/Dagens bild 214-244 Augusti 2012

Bild 244: Fredag 31 Augusti Kl 19:08

Vaknar till regn efter två arbetsnätter och det är en riktigt grå och trist fredag. Inser att det är månadens sista dag utan en enda älgbild, så jag ger mig ut på en liten fotorunda men roligare än så här blev det inte...


 

Bild 243: Torsdag 30 Augusti Kl 17:38

Lovisa har precis löpt färdigt... fast kanske inte riktigt då det kommer en liten uppvaktare som är på rymmen. Vi får på honom ett koppel och återförenar honom med ägarna som är ute och letar.


 

Bild 242: Onsdag 29 Augusti Kl 11:36

Två mossporer som ser ut som dom står och samtalar... kanske säger dom -"Vacket väder idag", -"Jo, och inte vad det så kallt i natt heller" ;-)


 

Bild 241: Tisdag 28 Augusti Kl 12:20

Det är alltid en ungtupp som får uppdraget att delta i kycklingskötseln. Den här fjolårstuppen har tagit på sig uppdraget alldeles frivilligt och är väldigt intresserad och mån om dom små.


 

Bild 240: Måndag 27 Augusti Kl 12:04

Hösten är här... solsken, men kyliga vindar och idag är min första arbetsdag efter semestern. Inleder svampfotosäsongen med en redan sliten svamp ;-)


 

Bild 239: Söndag 26 Augusti Kl 12:15

Här blir jag erbjuden en åktur med det gamla ångloket på Ekeby veterandag. Gubbarna skulle bara fylla på olja först vilket visade sig inte vara så bara, så jag hade inte tålamod att vänta...


 

Bild 238: Lördag 25 Augusti Kl 13:41

Promenad vid badet där Lovisa tagit ett dopp och sen sätter vi oss en stund på bryggan så hon får vila sina gamla ben, för min del kan jag nog sumera årets antal dopp till ynka två...


 

Bild 237: Fredag 24 Augusti Kl 11:37

Det våta gräset glittrar då det är lite mer solsken idag, men inte tillräckligt för att det ska hinna torka upp innan dagens eftermiddagsskurar.


 

Bild 236: Torsdag 23 Augusti Kl 16:43

Det blir inte mycket fotat idag heller då halva dagen går åt till att uträtta ärenden på stan och sen avlöser regnskurarna varandra och får det att kännas alltmer höstlikt vilket förstärks av dom tröskade vetefälten.


 

Bild 235: Onsdag 22 Augusti Kl 11:35

Skapligt väder under dagen så jag tänker mig ev en kvällsfototur men då kommer ösregnet så en dubbelexponering med höstfärger från förmiddagens promenad blir dagens enda bild.


 

Bild 234: Tisdag 21 Augusti Kl 18:55

Nu är det macroobjektivets tur att få jobba då det fick ligga hemma under semesterturen... en vacker larv ställer upp som dagens motiv.


 

Bild 233: Måndag 20 Augusti Kl 18:26

En av dom fyra senaste kycklingmammorna har bestämt för att ta barnledigt på natten och hoppat upp på pinnen dit kyckligarna inte kan ta sig än... så dom andra får ta hand om även hennes avkomma och det är ett fasligt pipande och skuffande innan alla funnit sin plats och kommit till ro inbäddade i dun.


 

Bild 232: Söndag 19 Augusti Kl 19:07

Hemma på torpet igen tar jag itu med gräs och ogräs som växt massor medans vi varit borta. Varmt och kvavt men visst kan man ana att hösten närmar sig...


 

Bild 231: Lördag 18 Augusti Kl 12:19

En del skurar under natten men sol och drygt 20 grader när vi kommer till Fredrikshavn för att ta färjan till Göteborg. En liten promenad innan och jag fotar den vackra kyrkan som ligger nära hamnen. Årets semestertrip blev 235 mil (note to myself ;-)).


 

Bild 230: Fredag 17 Augusti Kl 13:44

Det vackra vädret är tillbaka och jag tar "Sandormen" till Skagens yttersta spets där jag får uppleva det fina ljuset där dom två haven möts.


 

Bild 229: Torsdag 16 Augusti Kl 13:09

Till skillnad mot igår ligger dom långa sandstränderna helt öde då det regnar friskt hela dagen... Vi bilar längs den danska västkusten, med några korta stopp, upp mot Skagen där vi hyr ännu en campingstuga och till kvällen när vi checkar in är det i alla fall uppehåll.


 

Bild 228: Onsdag 15 Augusti Kl 20:02

Vi har bilat tvärs igenom Danmark till den danska västkusten och hyrt en campingstuga på Sjelborgs camping strax utanför Esbjerg som ligger utmed den milsvida sandstranden. Strålande solsken och drygt 20 grader men ändå fläktar det såpass vid havet att man inte blir direkt badsugen...


 

Bild 227: Tisdag 14 Augusti Kl 15:11

Idag är det dags att lämna Bornholm och i väntan på färjan över till Danmark promenerar vi runt i Ronne. Mycket vackra hus och mängder av stockrosor som blommar utmed väggarna.


 

Bild 226: Måndag 13 Augusti Kl 19:51

Den här bilden får symbolisera att vi blev "akterseglade" idag då vi skulle ta färjan till Christiansö och precis när vi skulle kliva ombord fick vi veta att det var hundförbud där så det var bara att vända... det här är förstås en helt annan skuta fotad på kvällen vid havet nedanför campingen i Ronne som är huvudstad på Bornholm.


 

Bild 225: Söndag 12 Augusti Kl 13:46

Bilden tagen på ungefär samma ställe som fredagsbilden med utsikten från Hammershus fästning, vid klart väder som idag kunde man se den svenska kustlinjen uppe i horisonten lite till vänster, men utanför bild här...


 

Bild 224: Lördag 11 Augusti Kl 12:48

Vi bilar till södra Bornholm och åker sen norrut och utforskar ön längs ostkusten, solsken och ca 18 grader. Mer bilder finns under dagens "EFIT".


 

Bild 223: Fredag 10 Augusti Kl 21:40

Vi har kommit till Bornholm och på en rekogniseringsrunda stannar vi till vid Hammershus fästning där jag ser ett anslag om en kvällsevent som jag uppfattar som nåt ljusspel vid fästningen, men det visar sig bara vara en man som berättar Danmarks historia i skenet av lyktor som delas ut till den lilla publiken. Jag avviker efter halva föreställningen då jag ändå inte förstod nåt...


 

Bild 222: Torsdag 9 Augusti Kl 19:34

På väg med bil söderut i landet gör vi ett sista stopp för att sträcka på benen i Helsingborg där jag får syn på den här Citroenen i gammaldags stil... ser lite fullt ut därinne;-)


 

Bild 221: Onsdag 8 Augusti Kl 19:15

Skapligt förmiddagsväder men tredje dagen med regn till eftermiddag/kväll så jag går ut för att fota droppar... men istället för vattendroppar fastnar jag vid dom här dropparna av kåda.


 

Bild 220: Tisdag 7 Augusti Kl 17:58

I helgen kläcktes, vad jag hoppas, årets två sista kullar kycklingar för nu har jag så det räcker! 1 gul, 3 mörkgrå, 10 svarta så totalt 14 nya dunbollar.


 

Bild 219: Måndag 6 Augusti Kl 18:41

Fortfarande varmt och uppehåll under dagen men till kvällen kommer det utlovade regnet och dom små snäckorna vid dammen vaknar genast till liv.


 

Bild 218: Söndag 5 Augusti Kl 21:39

I närheten där jag bor finns ett hjorthägn och ikväll när jag tar en tur ser jag inte mindre än fem stycken ute i det fria, så det är en och annan som lyckats rymma...


 

Bild 217: Lördag 4 Augusti Kl 20:09

Andra dagens semesterväder kan man inte klaga på... mestadels sol och ca 20 grader och dagen avslutas med härligt kvällsljus i vetefältet.


 

Bild 216: Fredag 3 Augusti Kl 13:05

Första semesterdagen som börjar med åska och regn, hushållssysslor, inköp av livets nödtorft vilket kombineras med en promenad i Rosenforsparkens grönska lagom tills regnet upphör.


 

Bild 215: Torsdag 2 Augusti Kl 22:38

Jag försöker mig på en bild av fullmånen i stan för att testa mitt nya stativ men då precis försvinner den bland moln... inte förrän jag nästan är hemma i skogen börjar den skymta fram igen.


 

Bild 214: Onsdag 1 Augusti Kl 12:30

Planterar om i blomlådorna, murklockan som fick ersätta vårens penséer trvides inte i min vård så nu hoppas jag höstastern står sig ända till hösten!


 


 

Lämna gärna en kommentar i Gästboken.
För att se mina tidigare "Dagens bilder", fototeman mm följ länkarna under respektive år i menyn till vänster.

 

www.susajt.se