Dagens bild November-07

30 November
Jag har fått en Julkalender (eller heter det adventskalender?) som jag inte har haft nån på många år.
Den kommer från brandkårens egen Håkan-Bråkan som är alla 6-års gruppernas stora idol och om man tittar noga på bilderna ser man nåt tänkbart brandtillbud att lära av i varje lägenhet. Imorgon får jag öppna lucka 1 ;-)!

 

29 November
Hundarna får följa med i ett ärende in till stan och vi stannar till vid Kronskogen för dagens promenad som omväxling mot våra vanliga rundor. Området gränsar mot Parken Zoo och plötsligt hör vi ett maffigt brölande då vi går längs det höga stängslet och där innanför ytterligare ett stängsel ser vi en gnu! En lite exotisk upplevelse en högst grå och trist novemberdag i kalla norden...
PS: Nu ett par dagar senare fick jag veta av en som bor i området att det förmodligen var dom vita tigrarna jag hörde som brukar låta så när dom får mat!

 

26 November
Det småsnöar till och från och det tunna snötäcket ligger kvar så hundarna håller sig ganska rena om tassarna under promenaden och det blir mindre att städa!

 

25 November
Det har kommit lite snö under natten som på morgonen övergår till regn men det lilla som ligger kvar och julbelysningen i gamla stan ger en känsla av jul fast det är nästan en hel månad kvar.

 

24 November
Bygdens omtalade svartbygge som stötts och blötts i media och myndighetsorganisationer där byggherren menar att det är ett vanligt båthus för fiskenäringen och myndigheterna hävdar att det är ett svartbygge som stör strandrätten och att användningsområdet ett helt annat då det även rymmer en lägenhet. Den senaste turen har slagit fast att bygget ska vara rivet innan den sista november, men byggherren har överklagat...

 

23 November
Är ute med jobbet för att fira företagets 30-års jubelium på en mongolisk restaurang med vackra spegelväggar.

 

22 November
Har varit heldag på jobbet så det hinner bli alldeles becksvart innan jag åker hemåt och jag är dödstrött men stannar ändå till en snabbis för att prova mitt nya lilla stativ gorillapod (se EFIT-dagen) som jag spänner fast i den nedvevade bilrutan och knäpper en bild utan att behöva kliva ur bilen. Funkar väl rätt så bra trots allt.

 

21 November
Det känns taggigt, drypande blött och ogästvänligt ute.

 

18 November
Pappa fyllde år häromdagen och idag ska det firas så vi beger oss till det lilla brukssamhället där dom bor och börjar med att gå en lång promenad med hundarna runt bruksdammarna där sörmlandsleden går förbi. Det gamla bruket ska få nytt liv i form av outlet-försäljning av kläder.

 

17 November
Så här ser det ut mitt på da'n idag när jag är ute med hundarna, grått, grått , grått, typiskt novemberväder med andra ord.

 

16 November
"Ursäkta röran-vi bygger om " är vad som gällt i stan den senaste tiden och kommer att pågå några år till. Som tur är behöver man inte besöka centrum så ofta, då alla köpcentrum numera ligger utanför stan, för det blir allt svårare att hitta en parkering då den ena efter den andra försvinner. Här är det bygge på en av parkeringarna, i bakgrunden syns Klosters kyrka och längst till vänster skymtar en bit av Stadshotellet.

 

12 November
Går med hundarna ner till "våran" badvik i vassen, där har isen redan börjat lägga sig och inbjuder inte till något dopp idag.

 

11 November
Det blir varannan bild från stan... den här bilden är tagen mot faktoriholmarna där bl.a faktorimuséet finns med Eskilstunas industrihistoria.

 

10 November
Den förra snön slaskade bort men igår kom det igen och det har även blivit lite kallare så den från början ganska blöta snön har frusit fast på all växtlighet och landskapet ser riktigt vintrigt ut och solen skiner.

 

8 November
Ännu en morgonbild då jag är på väg hem från jobbet fast jag trodde jag skulla fått vara hemma och sova på natten, men blev inkallad av chefen pga av en miss i schemaplaneringen. I gengäld fick jag uppleva en fin gryning efter gårdagens slask och tar vägen förbi Vilsta där Skogaholms bageri speglar sig i åns vatten. Där hade jag mitt första sommarjobb för 30 år sen och minns när rullbandet för drömtårta krånglade och bossen skulle ner under och kolla medans vi smetade på smörkrämen och jag tappade en stor klick i nacken på honom... ;-)

 

7 November
Idag kom den första snön som blev kvar som ett tunt blött täcke på marken. Förra veckan klarade vi oss från "snögränsen" med bara 3-4 mil och det som kom här töade då bort i samma takt som det föll.

 

3 November
Försöker närma mig några highlanderkossor med sina kalvar i en hage, men så fort jag tar upp kameran drar dom iväg och ställer sig längst bort och blänger misstänksamt under den långa luggen.

 

2 November
På väg hem från jobbet strax efter sju på morgonen men den här gången orkar jag varken stanna eller kliva ur bilen för att fota. Men det är åter igen är lite ljusare då det blivit vintertid och jag hinner se lite av soluppgången till vänster om mig då jag åker söderut.

 

1 November
Det är Allhelgonadagen och jag går en promenad ner mot kyrkbyn där jag skymtar det gamla klocktornet från 1789 bakom träden som nu är så gott som kala.