Dagens bild Oktober-07

29 Oktober
En grå regnig morgon och resten av da'n ser ungefär likadan ut och inspirerar inte till nån mer fotografering.

 

28 Oktober
Allt fler löv faller till marken, en del hamnar i vattnet, hissar segel och far vidare...

 

26 Oktober
Framsidan på den gamla kvarnen där jag varit och fotat den allra sista månadsbilden som jag började med för ett år sen. Kvarnen är byggd på 1780-talet och tillbyggd på 1890-talet. Den var i drift till 50-talet då bönderna skaffade egna eldrivna gröpekvarnar och folket började köpa sitt bröd istället för att mala mjöl och baka.

 

24 Oktober
Faktiskt ingen solnedgångsbild, utan morgonsolen som jag hann se i morse då jag var på väg hem från jobbet efter att ha blivit en timme försenad. Annars slutar jag kl 7 då det fortfarande är mörkt men den här bilden är tagen strax efter kl 8. Men i helgen är det dags för vintertid och att vrida tillbaka klockan och då ljusnar det tidigare och kvällarna blir mörkare (jag hoppas jag säger rätt nu... man är lite osäker varje gång!).

 

22 Oktober
Sundbyholms slott, som egentligen inte alls ser ut som ett slott, där vi varit och strosat runt idag med hundarna. Ni känner väl igen det från "Bonde söker fru"?
Den magnifika slottsallén var fantastisk med sina höstfärger, bilder kommer så fort jag hinner...

 

21 Oktober
På promenaden går jag förbi ett för säsongen övergivet sommartorp och får syn på den här busken med sina lustiga frukter. Påminner om små pumpor, är hårda och när jag trampar sönder en ser jag att den är fylld av små bruna kärnor som ser ut som äppelkärnor och faktiskt så luktar det lite äpple också.
Någon som kan tala om vad det är för buske??

 

20 Oktober
En sista tur för att åka och pyssla om katten, kanske också årets sista mc-tur? En ganska fin dag men kyligt i luften, 6 mil blev det i alla fall på en härligt slingrande väg kantad av höstens vackra färger.

 

19 Oktober
Min kvällshimmel med månen som är halv och på väg att bli full (det är ju fredag ;-)). Har alltid haft lite svårt att komma ihåg när den är på väg ned respektive upp tills en fd arbetskamrat lärde mig knepet att när den är böjd som ett komma-tecken, då kommer den...

 

18 Oktober
Har varit och pysslat om katten idag igen (se förra dagens bild) så får jag härmed presentera den gamla damen, Mia. Hon kom till mig när hon var ca 6 veckor och kattmamman, som ägdes av en granne, hade lagt ungarna ute och sen burit hem två (fick jag veta långt senare) men lämnat en ensam kvar som höll till under grunden till huset där jag bodde då. Efter att ha matat henne några dagar lyckades jag locka in henne och ta hand om det lilla livet...

 

15 Oktober
Idag har jag åkt till Hälleforsnäs, för att pyssla om katten som jag lämnade där 1992... då åkte jag på långresa och mamma skulle ta hand om min katt och dom trivdes så bra ihop att hon blev kvar där och är nu inne på sitt 19:e levnadsår. Nu är föräldrarna ute på resa och det är min tur att ta hand om katten.
På bilden är det det gamla nedlagda bruket med viss aktivitet kvar, bl.a muséeum, Kolhusteatern och några konstnärer som bor där.

 

13 Oktober
Det har varit flera minusgrader i natt och jag börjar dagen med att gå ut och fotografera frosten.

 

12 Oktober
Här är jag på väg med mitt middagssällskap till mysiga Jernberghska gården i Rademachersmedjorna från mitten på 1600-talet. Det är kusinen längst fram i ledet och sen våra tvillingmammor som firar 65 år.

 

11 Oktober
Uträttar några ärenden på stan och träffar två små grisar ute i regnet. Den ena saknar öron, hoppas dom inte är med bland dom torkade rökta grisöronen som jag köpte till hundarna...

 

10 Oktober
Går vägen mot Vad och funderar på hur vissa ställen egentligen har fått sitt namn? Kanske kom dom helt enkelt inte på vad dom skulle kalla stället??

 

8 Oktober
En stålande solig höstdag och vi går till hundbadet men inte ens hundarna är badsugna längre utan nöjer sig med att doppa tassarna och dricka vatten.

 

6 Oktober
Idag har jag träffat självaste Frankensteins monster, han stod i sin kista i ett hörn i en hall i ett garage i... ja mer törs jag kanske inte avslöja, huvva!

 

4 Oktober
Hjälp, vad gör du?? Va, ska jag vara med på dagens bild, undrar en förskräckt höna...

 

3 Oktober
En stilla morgon precis när det ljusnat över gamla stan Eskilstuna.

 

1 Oktober
Det sägs att det är dåligt med svamp i år. Jag är ingen svampälskare men hittar små, små vita i hundratal som nästan ser ut som vitsippor på håll. Ok, jag förstår att dom inte är ätliga men dom ser roliga ut i alla fall!