Dagens bild December-07

31 December
Nyårsaftonen tillbringas hemma i brasans sken. Ute är det gråkallt med en minusgrad och faktiskt så har det kommit lite, lite vitt på backen under kvällen.

 

30 December
Dagen börjar med lite regn men mitt på dan ser det ut som om solen försöker kämpa sig fram bakom allt det grå men till slut vinner dimman som framåt eftermiddan sänker sig allt längre ner.

 

27 December
Åker in till stans djurklinik för ett veterinärbesök då jag inte fick tid hos min ordinarie veterinär, Lovisa har fått en infektion i nosen då hon fått in en pinne där. Sambon släpper av mig och åker och handlar under tiden och medans vi väntar på att bli hämtade går jag runt och fotar vid Rademachersmedjorna där det finns några "tittskåp" och i en av dom går en pojke och vallar grisar.

 

26 December
Idag var det dags för julklappsbytet i familjen och mitt paket med rimmet (se den 13:e) fick lillebror, ingen i sällskapet klurade ut innehållet men nu kan jag avslöja att det var ett par batteriuppvärmda strumpor.
Grattis Uffe som skickade in rätt svar och tröstkramar till Paula som kom nära med sin gissning på stöveltork!

 

23 December
Hönsen får lite julfint och hö/gräs som jag slog i somras att sprätta runt i.

 

22 December
Öga mot öga med en puma... visserligen bakom stängsel men ändå! Läs mer under dagens "Efit".

 

21 December
Fyller på talgbollar till småfåglarna som tacksamt mumsar i sig men den lilla blåmesen är nog lite osäker på vad jag gör där med kameran av dom lite resta huvudfjädrarna att döma.

 

20 December
Kompisen K:s islänning Smári har haft otur och blivit sparkad och fått en spricka i bakbenet så nu får han stå i "hängmatta" som ska hindra honom från att lägga sig, då det blir en stor påfrestning när han sen ska resa sig. Här har han fått lite lugnande och ser ut som en slagen hjälte... Så nu håller vi tummarna att det ska läka bra!

 

19 December
Några minusgrader, en bitande kall snålblåst, frost på träden, den lokala lilla campingen som ligger öde och en blek decembersol som ger låånga skuggor ger en riktig vinterkänsla fast det knappt är nån snö att tala om.

 

17 December
Jag är på väg från tåget (efter att varit till Norrköping i jobbet) och går genom stan mot min arbetsplats där jag lämnat bilen och passar på att ta ett par stads-kvällsbilder. Här är det bron över Eskilstunaån mot Strömsholmen och jag står på nästan samma ställe som när jag fotade kyrkan tidigare men riktar kameran åt andra hållet.

 

13 December
Jag har slagit in julklappar och det här är tänkt till ett julklappsbyte för ca 100 kr och ska passa gammal som ung av båda könen och som jag dessutom tänkte rimma till;
"Ger välbefinnande för dom nedre delarna av din kropp. Drivs med batterier som kan laddas opp.
Hoppas storleken är bra. För enligt instruktionen ska man inte för mycket i skaften dra".

 

12 December
Äntligen december månads första snö som lite, lite vitt puder och solen som varit minst lika efterlängtad tittar också fram!

 

10 December
Åker ner en snabbis på stan efter jobbet för att uträtta ett par ärenden (=köpa julklappar) så gågatan får bli dagens bild precis när belysningen tänds strax före tre. Ingen större julrusch än i alla fall.

 

9 December
Äntligen en dag med lite klarare uppehållsväder men det är blött i markerna efter allt regnande och bäckarna forsar som rena vårfloder.

 

8 December
Ledig helg och lördagkväll i stearinljusets sken.

 

6 December
En gatlykta lurar ögat att tro att trädet fortfarande är grönt vilket väl inte känns så konstigt när det är nästan tio grader varmt hela dygnet, och dessutom hittade jag en fästing krypandes på mig efter hundpromenaden idag!

 

5 December
Ännu en gråtrist dag och det finns ingenting som inspirerar till fotografering så i ett försök att hitta på nåt kul stoppar jag in hundarna i ett rör...;-).

 

2 December
Har redan haft med ett par bilder med julpynt från stan här men är det första Advent så är det... jag lånar med mig lite mysig julstämning från sängjätten då jag är på väg hem till min egen säng.

 

1 December
Månaden börjar med en gråkall morgon då jag lämnar jobbet som ligger strax bakom Klosters kyrka. Det är nätt och jämt över nollstrecket och på min väg hem har en bil åkt av i en s-kurva där det råder blixthalka. Resten av dagen blir minst lika ruggig med regn och blåst.