Projekt365/Dagens bild 152-181 Juni 2013

Bild 181: Söndag 30 Juni Kl 21:01

På väg till Uppsala för att arbeta ett nattpass där... vacker himmel när jag passerar Hjulstabron!


 

Bild 180: Lördag 29 Juni Kl 16:37

Solen skiner och åskan mullrar lite på avstånd... "skrotar" runt i min vildvuxna trädgård men det blir inte mycket gjort så här mellan två arbetsnätter.


 

Bild 179: Fredag 28 Juni Kl 11:50

Tar en liten promenad på Djurgår´n med Celine då vi är i stan och uträttar ärenden. Kan konstatera att ekorrarna i stan inte är lika skygga som dom på landet.


 

Bild 178: Torsdag 27 Juni Kl 12:17

Det växlande vädret fortsätter, mindre regn idag men ingen sol... men den här flugan har hittat sin egen "sol", en smörblomma som lyser upp.


 

Bild 177: Onsdag 26 Juni Kl 20:00

Senast var det mitten på maj jag försökte mig på lite "hemmastudiobilder" på Celine... Nu kan hon lite kommandon men inte lätt att få henne att agera som man vill framför kameran...

Snygg profil på tjejen!

Oj, vad hon har växt men öronen har inte riktigt rest sig än, särskilt hennes vänstra vippar hela tiden bakåt ;-)

Sådärja... sitter någotsånär fint så jag får en helbild också!


 

Bild 176: Tisdag 25 Juni Kl 12:53

En tur till Hjälmaren med en fotokompis och ett gäng badglada hundar. Härlig sommardag med stora bomullsmoln och en stor flock sträckande fåglar över sjön.


 

Bild 175: Måndag 24 Juni Kl 11:16

Det finns fortfarande droppar kvar efter gårdagkvällens skurar men nu skiner solen så det blir mc då det är dags för jobbet men även idag kommer skurar till kvällen.


 

Bild 174: Söndag 23 Juni Kl 18:40

Senaste dagarna har den sällsynta vitnäbbade islommen som vanligtvis håller till i norra ishavet synts vid Bibybron. Det har lockat en hel del fågelskådare men jag ser bara enstaka måsar...


 

Bild 173: Lördag 22 Juni Kl 18:56

Idag har vi firat bästaste brorsonen som fyller 24 år, hipp hipp hurra för Viktor! Mulet och blåsigt men framåt kvällen tittar solen fram lite.


 

Bild 172: Fredag 21 Juni Kl 19:45

En lugn midsommarafton utan nåt speciellt firande men det blev i alla fall en cykeltur, premiärdopp i sjön, grillning och Celine fick en ny kompis i Alva.


 

Bild 171: Torsdag 20 Juni Kl 19:55

På ett stekande varmt hygge får jag syn på en prästkrage med en droppe fast det inte har regnat idag... men vid närmare titt ser jag att det inte är en regndroppe i alla fall.
Fler bilder från dagen på min EFIT-sida.


 

Bild 170: Onsdag 19 Juni Kl 20:00

Solsken under dagen men mulnande till kvällen, kommer inte så mycket längre med kameran än runt husknuten men där finns ju alltid lite spännande småkryp...


 

Bild 169: Tisdag 18 Juni Kl 20:34

En kvällstur till Hjälmare kanal och efter en glass vid kanalcaféet stannar jag och spanar på bävrarna. En enda kom simmande i det spegelblanka vattnet.


 

Bild 168: Måndag 17 Juni Kl 16:49

En paus i vedhanteringen då det kommer en eftermiddagsskur och precis då hittar jag en groda vid vedbon... fångar in den, placerar den på en spegel och fotar innan den skuttar vidare.


 

Bild 167: Söndag 16 Juni Kl 15:47

Så olika men ändå två sötnosar i profil... Celine med nyfunna vännen Bosch då dom stannade upp en liten stund i leken så jag hann knäppa en bild.


 

Bild 166: Lördag 15 Juni Kl 12:53

Efter ett par dagar med lite ostadigt väder blir det återigen en fin sommardag. Vi tar en tur till Sundbyholm där vi hinner se både hästtävlingar och lite segling i den friska vinden.


 

Bild 165: Fredag 14 Juni Kl 12:16

Celine växer i både kropp och knopp och balanserar nu självsäkert på stockar och stubbar... men sen klättrar hon upp på den lilla rotvältan som syns till höger och då måste matte rycka in när det blir lite läskigt att ta sig ner ;-)


 

Bild 164: Torsdag 13 Juni Kl 19:54

Regn hela dagen men uppehåll till kvällen då träffar jag ett par fotokompisar på en inte alltför välbesökt bilträff, men det fanns även lite annat att fota... Den här tjejen ställde gärna upp på bild, både med och utan peruk fast hon inte hade nåt hår under...


 

Bild 163: Onsdag 12 Juni Kl 20:01

En alldeles lagom varm sommardag som passar utmärkt till hemmadag med diverse sysslor utomhus, avslutar dagen med lite macrofotografering.


 

Bild 162: Tisdag 11 Juni Kl 17:11

Bilden ljuger lite.... Zoe (en släkting till Celine) var inte alls så barsk som hon ser ut utan hade nog behövt sagt ifrån lite mer åt Celine som var betydligt mer "gåpåig" än hon ser ut här.


 

Bild 161: Måndag 10 Juni Kl 21:06

FB-sidan "Fotoinspiration" har abstrakt som veckans tema... bra att ta till när just inspirationen tryter så jag går ut i trädgården mellan skurarna och fotar vallmon.


 

Bild 160: Söndag 9 Juni Kl 18:26

På väg hem efter födelsedagsfirande av min bror stannar jag för en liten promenad med Celine då solen åter tittar fram efter en skur, fin kväll men ganska svalt i luften.


 

Bild 159: Lördag 8 Juni Kl 20:13

Imorgon är det dags för två nya kycklingkullar att kläckas... när jag kikar under hönorna ser jag att några har tjuvstartat men inte hunnit bli torra än.


 

Bild 158: Fredag 7 Juni Kl 17:14

Cykelutflykt med picnic på en klippa vid Hjälmaren där vi får sällskap av ett litet flygfä som lyckas navigera i den ganska friska vinden som svalkar oss tillräckligt för att man inte ska bli sugen på ett dopp...

Celine lärde sig dock simma i lite lugnare vatten igår och nu räcker det med att hålla henne över en vattenpöl så gör hon simrörelser ;-) sen blir man såå trött!


 

Bild 157: Torsdag 6 Juni Kl 18:57

Förgätmigej med blått och gult i dagens bild nationaldagen till ära, därtill strålande sommarväder så den här första semesterveckan kan jag inte klaga...


 

Bild 156: Onsdag 5 Juni Kl 20:24

Spanar efter sländor vid dammen utan någon större framgång... men jag får sällskap av ett par sädesärlor som lyckas betydligt bättre än jag!


 

Bild 155: Tisdag 4 Juni Kl 19:58

Med valp i huset blir det inget mc-åka för min del... men det blev i alla fall en liten fotosession med mc-tema och årets första kycklingar som kläcktes i helgen.


 

Bild 154: Måndag 3 Juni Kl 19:07

Även idag träffar vi en massa hundar men i en mer organiserad form då vi deltar i en arrangerad hundpromenad, för Celines del blev det mest att bli buren men det räckte för att hon skulle bli jättetrött!


 

Bild 153: Söndag 2 Juni Kl 14:30

Idag var det dags för 12-veckors sprutan för Celine och samtidigt fick hon träffa en del av släkten... här hänger hon mamma Roxy i läppen och moster Lola kommer efter.

Två av bröderna, Bosse längst bort, Bilbo i mitten och Celine närmast kameran.


 

Bild 152: Lördag 1 Juni Kl 11:32

Utflykt med fotoklubben till ekhagarna vid Strömsholms slott. Hundarna i en gammal ihålig ek blev nog dagens mest fotade.

Sen stannde vi till vid djursjukhuset som hade öppet hus och Celine blev filmad för TV 3:s djurakuten, läs mer i min fotoblogg


 


 

Lämna gärna en kommentar i Gästboken.
För att se mina tidigare "Dagens bilder", fototeman mm följ länkarna under respektive år i menyn till vänster.

 

www.susajt.se