Projekt 365/Dagens bild 2011
Bild 91-120 / April

Bild 120: Lördag 30 April Kl 13:42
Har varit på invigningen på fotofika-gängets fotoutställning medans hundarna har väntat en stund i bilen och sen går vi en promenad. Hade tänkt fota lite i Rothoffsparken bland alla vackra blommor men kommer av mig lite då det vackra vädret plötsligt slår om och det kommer en regnskur, kan i alla fall konstatera att häggen håller på att slå ut.



Bild 119: Fredag 29 April Kl 12:22
Det vackra vädret bara fortsätter men ändå något svalare än rekordvärmen under påskhelgen då björkarna slog ut på bara några dagar, ca 17 grader idag.



Bild 118: Torsdag 28 April Kl 08:55
En sädesärla har börjat uppvakta våran bil eller rättare sagt så är det nog sin egen spegelbild han/hon blivit kär i... Lösningen får bli plastpåsar på och/eller att vika in backspeglarna.



Bild 117: Onsdag 27 April Kl 12:23
Idag är kycklingarna 1 vecka gamla och har fått komma ut ur sina burar och går nu ihop i en stor box tillsammans med sina mammor. Jag väntar ytterligare nån vecka innan dom får börja gå ut helt fritt men jag lånar ut en för att ta dagens bild i gröngräset.



Bild 116: Tisdag 26 April Kl 11:24
Tidig uppstigning idag också med halvdags APT på jobbet som avslutas med lunch ute, vi är lite tidiga och inväntar dom övriga innan vi går och tar för oss av maten. När jag börjar åka hemåt kommer lite lätt regn men fortfarande ganska varmt ute.



Bild 115: Måndag 25 April Kl 18:56
Annandag påsk och min helgledighet är över med tidig uppstigning i morse. Sen eftermiddagspromenad med hundarna och hemma igen fotar jag lite blommor och kejsarkronan blir min favorit i det fina kvällsljuset.



Bild 114: Söndag 24 April Kl 17:29
Testar en bildidé jag har haft ett tag men det var svårare än jag trodde att få en bra bild... Ballongerna är inte ihopknutna och sprutar ut luften och flyger åt alla håll när vi släpper dom utan att jag riktigt hinner med att fota ;-). Skulle vilja kunna fylla dom med helium istället...



Bild 113: Lördag 23 April Kl 19:57
Påskafton och det fantastiska vädret med sommarvärme håller i sig och som pricken över i är jag långledig över helgen för ovanlighetens skull. På kvällen tar vi en kombinerad promenad / 4-hjulingstur till "fågelön" och upplever solnedgången.



Bild 112: Långfredag 22 April Kl 20:31
Det är inte ofta det hinner kläckas kycklingar här till påsk, men i år är påsken ovanligt sen och två hönor började ruva ovanligt tidigt och fick åtta kycklingar var i onsdags. Äntligen fick jag då förverkliga några fotoidéer jag gått och klurat på ett tag... Fler bilder kommer i min fotoblogg.



Bild 111: Torsdag 21 April Kl 11:43
Idag blir inte mycket fotograferat under promenaden då jag genar genom en skog med oländig terräng där jag hittar lite dåligt så jag har fullt upp att hålla reda på riktningen och ett öga på hundarna som tycker det är kul med lite utmananingar i den trassliga skogen. Här var det lite mer öppet men ändå har det här unga trädet valt att kröka till sig.



Bild 110: Onsdag 20 April Kl 12:17
Själva gräset har egentligen inte hunnit bli så långt men gräsmattan framför huset är ändå tjockt och grönt fullt med vårlök, scillor och vitsippor. Det är så fint och jag kan inte låta bli att krypa runt där med kameran idag också (hundbild bland grönskan igår).



Bild 109: Tisdag 19 April Kl 12:11
Ledig dag och det strålande vackra vädret bara fortsätter! Vi gör en avstickare ner till sjön på promenaden och jag försöker mig på en bild med solreflexer på vattenytan.



Bild 108: Måndag 18 April Kl 14:07
Ett par minuter innan mc-premiären då jag äntligen kan ta hojen till jobbet efter att sambon utfört den sista servicen. Och en ny lykta har jag fått och märker att jag har bättre lyse när jag sen åker hem i kvällsmörkret.



Bild 107: Söndag 17 April Kl 12:22
Fortsätter att spana efter grodor och andra småkryp med macrot, en snok smiter undan bakom min rygg vid dammen men jag hinner inte med med kameran... Blåsten gör det svårt att fotografera blommor men den här scillan i gräsmattan lyckas jag ändå få skärpa på.



Bild 106: Lördag 16 April Kl 12:33
Hör att grodorna så smått har börjat spela i dammen. Smyger dit med kameran men dom är väldigt vaksamma och skygga och svåra att fånga på bild, det enda jag ser är en spindel på några gamla löv vid ytan.



Bild 105: Fredag 15 April Kl 16:56
Ingen riktig mc-premiär ännu utan bara en liten provtur på våran grusväg på den gamla HD:n från -37 som sambon haft i uppdrag att starta upp efter att den stått hela 20 år på muséeum.



Bild 104: Torsdag 14 April Kl 14:00
Efter några gemensamma ärenden med sambon i stan fortsätter han till Jula och släpper av mig och hundarna vid den närbelägna våtmarken där vi strosar runt bland fåglarna under tiden, varmt och soligt!



Bild 103: Onsdag 13 April Kl 12:54
En dag på Stureplan, Stockholm å jobbets vägnar och på lunchen går jag en promenad förbi Spy Bar upp mot Kungliga biblioteket. Där upptäcker jag en hundrastgård... självklart har jag kameran med som alltid så jag går in och fotar lite ;-), en till bild på dom här sötnosarna finns under "Dagens hund".



Bild 102: Tisdag 12 April Kl 20:01
Dagens bild "målar" jag med lång slutartid på väg hem från fotoklubben då det börjar skymma efter en mulen dag. Lite spöklik men den som är från trakten kanske ändå känner igen var bilden är tagen?



Bild 101: Måndag 11 April Kl 17:53
Riktigt varmt med ca 20 grader idag! Tar med macrot ut i förhoppning att se nån solande orm men dom kommer förstås inte fram på beställning... men myrorna är det full fart på!



Bild 100: Söndag 10 April Kl 12:49
Nästa veckans tema på fotoklubben är vårtecken och det finns det ju gott om nu. Förutom dom vårblommor jag redan haft med här blommar nu tussilago, vårlök, scilla, mini påskliljor, vitsipporna börjar komma och en och annan tusensköna som blir min favorit för dagen. (Mer under dagens EFIT under foto-teman).



Bild 099: Lördag 9 April Kl 11:31
Det har varit hårda vindar med stormvarning och igår blåste ett tak sönder på ett stort bostadshus i stan så räddningstjänsten fick rycka ut. Hemma blåste busskuren omkull...



Bild 098: Fredag 8 April Kl 14:23
Även idag blir det en bild från Café Turbinen, där jag stannar till på vägen till jobbet, då en lokaltidning vill ha med om fotofikat och våra utställningar i en artikel. Jag har förstås kameran med mig och tar kort på reportern och fotografen...



Bild 097: Torsdag 7 April Kl 19:57
Ikväll har André Karjel föreläst och visat bilder på fotofikat. Han har arbetat som porträtt- och reklamfotograf i Eskilstuna i snart 30 år och vunnit mängder med priser i SM, fått utmärkelsen som årets porträttfotograf 2010 och nu är han i final i världens mest prestigefyllda tävling Hasselblads Master!



Bild 096: Onsdag 6 April Kl 12:11
Blött i skogen men fortfarande iskant kvar på den här pölen och även en del snö på skuggiga ställen, jag tror årets vår håller jämna steg med förra året om jag tittar tillbaka och jämför med förra årets april-bilder.



Bild 095: Tisdag 5 April Kl 11:33
Efter helgens gråväder tittade solen fram en en stund igår eftermiddag men idag orkar den inte riktigt igenom molntäcket. Jag ser årets första tussilago men ingen blombild idag utan istället letar jag nya bildvinklar på en av min vanliga promenader ner mot kyrkbyn.



Bild 094: Måndag 4 April Kl 12:03
Varje vår tänker jag att jag ska inte upprepa mig och fotografera alla vårblommor... men som vanligt kan jag inte låta bli och dras som en magnet till backen med blåsippor så en liten blåsippa får vara med på ett hörn i alla fall ;-).



Bild 093: Söndag 3 April Kl 14:03
Helgen har hittills varit årets varmaste med 10-13 grader hela dygnet trots att det inte varit någon sol, tvärtom har det varit extremt fuktigt och grått men kul när kräldjuren börjar vakna till! Precis när jag tog den här bilden började det dessutom att regna.



Bild 092: Lördag 2 April Kl 11:17
Så gott som varje vår och höst drabbas vi av nåt eller några nedslag av höken som har sitt flyttstråk häröver. Och idag var det första för i år och som vanligt fick en unghöna fick sätta livet till, dom äldre är mer erfarna och har lärt sig att vara på sin vakt...



Bild 091: Fredag 1 April Kl 12:28
Dom senaste dagarnas sol lyser med sin frånvaro och April inleds med gråväder och lätt regn, så den varma färgen i bilden kommer utav det gula fjolårsgräset i bakgrunden...



Apr