Bild 213: Onsdag 31 Juli Kl 16:26

Såpnejlikorna blommar för fullt och dom sprider sig så blir bara fler fast jag försöker hålla efter lite… torkat lite blommor för att göra schampo och använda till hårtvätt och plockar lite fler som jag lägger på tork.

Bild 212: Tisdag 30 Juli Kl 01:47

På väg hem genom stan efter ett sent arbetspass, det är en klar och fin natt och alldeles stilla med speglingar på ån och länge sen jag nattfotade så stannar till för att ta ett par bilder.

Bild 211: Måndag 29 Juli Kl 13:52

Förra året köpte jag plantor och kunde skörda redan slutet på juni, i år har jag sått tomater från frö som jag sådde mitten på mars men dom har ännu inte mognat så det här är påminnelse att börja tidigare nästa år…

Bild 209: Lördag 27 Juli Kl 20:24

Spelning på Skottvångs gruva med hyllning till Pugh av Rainrock som bl.a består av Pughs lillebror längst bort på gitarr och brorsönerna Jens och Johnny längst fram på scen, fantastiskt bra!

Bild 208: Fredag 26 Juli Kl 18:45

Trodde vid första anblicken att det var hampdån men vid en närmare titt såg jag att det inte stämde utan det är gulsporre men dom jag sett tidigare har varit betydligt mindre ”klasar”.

Bild 207: Torsdag 25 Juli Kl 19:42

Ett rådjur står på fältet och äter och ser mig inte men är vaksam och anar nog ändå min närvaro, fint väder men fortfarande lite för hårt ljus att fota i och färgerna blir för skarpa så konverterar bilden till svartvitt.

Bild 206: Onsdag 24 Juli Kl 21:07

Det har börjat regna och jag smyger ut i kvällningen för att se om det är något vilt som kalasar på den ännu omogna fallfrukten som jag lägger ut i kanten på hygget, äppelträden dignar av äpplen i år.

Bild 205: Tisdag 23 Juli Kl 18:51

Åker in till stan för ett par ärenden och deltar i den gemensamma hundpromenaden som är på tisdagar, den här gången är även kollegan med Milton med som nu hunnit bli 15 veckor och växt betydligt sen jag såg honom sist.

Bild 204: Måndag 22 Juli Kl 13:12

Första gången jag ser och får bild på tallört, en växt som helt saknar klorofyll så det är väl inte den vackraste blomman i vår natur men lite spännande ändå, den hör till ljungväxter och är en parasit som lever på svamp.