Bild 182: Söndag 30 Juni Kl 13:36

Passerar fotbollsplanen lagom till matchen början så stannar och fotar en stund trots att det regnar men står i skydd under ett tak, här blir det mål till hemmalaget, för övrigt är jag inte alls insatt men brukar bli kul bilder…

Bild 181: Lördag 29 Juni Kl 16:40

Det kom en del regn igår kväll så vädret slog om till mer lagom sommartemperatur så har ägnat dagen åt bl.a trädgårdssysslor utan att det varit alltför varmt, plockat en bukett älggräs för att prova att göra te, sägs vara nyttigt (men inte riktigt min smak).

Bild 180: Fredag 28 Juni Kl 07:55

På väg hem från nattpasset stannar jag till vid ugglorna igen men nu ser jag bara till två av ungarna som sitter fint bredvid varandra och är mer vakna än igår och dessutom fint morgonljus så jag får några fina bilder!

Bild 179: Torsdag 27 Juni Kl 19:58

På väg till nattjobbet stannar jag till och fotar en familj med 5 hornugglor som jag fått tips om, svårt att hitta dom i trädet men får hjälp att lokalisera dom, inte heller så enkelt att få bra bilder bland lövverket och lite trötta uggleungar.

Bild 178: Onsdag 26 Juni Kl 13:56

Närmare 30 grader även idag så vi går stigen utmed sjön som nu delvis blivit röjd från fallna träd, sen blir det ett dopp vid campingens hundbad och det duger även åt mig som badplats, hundarna får ytterligare dopp utmed stigen så dom håller sig svala.

Bild 177: Tisdag 25 Juni Kl 19:08

Ärenden till stan och ansluter till en kort gemensam hundpromenad och dom fyrbenta får ta ett dopp i ån i stadsparken då det fortfarande är 27 grader, fontänen brukar ha färgad belysning men idag är det naturliga färger av en regnbåge!

Bild 176: Måndag 24 Juni Kl 11:50

Högsommarvärme utlovas hela veckan och 26 grader idag så vattnar på i rabatterna, riddarsporren har precis börjat blomma så stöttar upp dom långa spirorna då blommorna blir tunga och lätt viker sig.

Bild 175: Söndag 23 Juni Kl 12:05

På dagens promenad får jag syn på en bålgeting bland blommorna i vägkanten, läser på lite och lär mig att det är Europas största geting, Vespa Crabro, som ökat i Sverige då vi fått varmare somrar men som tur så är den fredlig!

Bild 174: Lördag 22 Juni Kl 02:50

På väg hem från jobbet samma tid som igår och stannar till på samma ställe där jag såg den lilla älgkalven, ser inget vilt alls i natt men en fin gryning även om midsommardagen spås bjuda på mer moln än gårdagen.

Bild 173: Fredag 21 Juni Kl 02:58

Jobbat till 02 och på väg hem i den ljusa midsommarnatten och ser mycket vilt utmed vägen, stannade för den här lilla älgkalven som gick och ropade på sin mamma som jag inte såg till men hoppas dom hittade varandra!